admin

26 Temmuz 2022

Yorum yapılmamış

Alçak Gerilim Elektrik

Fabrika Alçak Gerilim İşleri

Alçak gerilim elektrik işleri nasıl yapılır? Gerilim, bir iletkenin iki ucu arasındaki potansiyel farka verilen addır. 1V ila 1000V arası potansiyel farka alçak gerilim denilmektedir.

Ülkemizde ise 220V ile 380V arası değerleri almaktadır. Yalıtımı ve korunması kolaydır. Alçak gerilimde fazlasıyla güç düşüşü yaşanmaktadır. Güç düşüşü sonucu elektrik enerjisinin iletilmesi ve uzak mesafelere ulaşması zorlaşır. Zorlaşmasının yanında elektrik gücünde yüksek oranda kayıplar yaşanır.
Alçak gerilim elektrik işleri kapsamında, bu istenilen verime ulaşılmasında zorluk çıkarır. Gerilim seviyesi yükseltilerek bu sorun çözülür ve uzak mesafelere kayıpsız iletim yapılır. Alçak Gerilimde güç kaybı fazla olduğundan Alçak Gerilim Elektrik İşleri, iletim yerine genellikle dağıtım şebekelerinde tercih edilir. Bunun bir diğer sebebi de alçak gerilimden dolayı çekilen akımın çok olması ve bu çekilmiş olan akım için kullanılacak iletken kesitinin büyümesi maliyet ve elektrik kayıplarından dolayı dağıtım şebekelerinde kullanılır.
Peki, alçak gerilim daha çok nerelerde kullanılır?
Ülkemizde evlerde günlük enerji gerilim değeri 220V, sanayilerde ise 380V’dur. Bu sebeple Alçak Gerilime sahip fabrikalar düşük voltaj kullanırlar. Hatta programlardan 240V, 480V ve 600V’luk düşük voltajlar talep ederler. Böylelikle güç direkt dağıtım merkezinde toplanır. Gerilim seviyesi ne kadar artarsa yalıtma ve güvenlik seviyesi de bire o kadar artmaktadır.
Alçak gerilim elektrik işleri kapsamında, ayrıca gerilim seviyesi yükseldikçe kullanılan malzemelerin maliyeti de doğru orantılı şekilde arttığından alçak gerilim genellikle tercih edilmektedir. 110V ve 380V arası gerilimle cihazlar çalıştırılıyor. Evimizde kullanılan elektrikli aletler de bu gerilim seviyesinde kullanıma uygun yapılıyor. Elektronik aletler farklı olarak doğru bir akım ve daha düşük gerilim seviyesinde çalışırlar. Bu sebeple elektronik cihazlarda şebeke voltajını doğru akıma çeviren ve gerilimini azaltan adaptörler kullanılır. Alçak gerilim ürünleri nelerdir?

Alçak Gerilim Hattı Sırasında Kullanılan Ekipmanlar Nelerdir?

Parafudur; elektrikli cihazları alternatif akım devrelerindeki voltaj yükselmelerinden korumayı hedefleyen cihaza verilen isimdir.
Otomatik sigortalar; elektrik tesisatını ve tesisata bağlı olan cihazları kısa devrelere ve aşırı akımlara karşı koruyan elektrik devresi elemanıdır.
Devre kesiciler; yüksek gerilimli şalterlerde yük ve kısa devre akımlarını kesmeye yarayan şalt cihazlarına verilen isimdir.
Elektrik anahtarları; anahtar ya da diğer adıyla şalter, elektrik devresinde akımı kesmeye ya da yönünü gittiği yönden başka bir yöne değişmesini sağlayan elektrik devresi elemanıdır.
Kaçak akım röleleri; biyolojik yaşamı elektrik enerjisinin olumsuz yönlerinden korumaya yarayan malzemedir.
Tanıtımı yapılan ürün ve ürünlere yer verilmektedir.

Şebekelerde veya sanayi ve endüstriyel tesislerde ise;
Reaktif güç kontrol röleleri ve yardımcı ekipmanları;
Enerji sayaçları ve Enerji analizörleri; bina ve tesis benzeri işletmelerde elektrik giriş hatları ile elektrik cihazlarının birden çok elektriksel değerini ölçen cihazlara verilen isimdir.
Ölçüm cihazları ve Yük ayırıcılar; Ölçüm cihazları fiziksel olarak niceliği ölçmeye yarayan alettir. Yük ayırıcılar ise OG şalt tesislerinde ayırıcılar ve kesiciler arasındaki boşluğu doldurmak amacıyla tasarlanıp geliştirilen cihazlardır.
Devre kesiciler; yüksek gerilimli şalterlerde yük ve kısa devre akımlarını kesmeye yarayan şalt cihazlarına verilen isimdir.
Motor koruma şalterleri; motor ve tesisatları kısa devre ve yüksek dereceli akımlar gibi olumuz durumlardan korumak amacıyla üretilen elektromekanik araca verilen isimdir.
Kontaktörler; elektrikle kumanda edilen ve elektrik güç devresini anahtarlama amacıyla kullanılan elektrik anahtarıdır.
Yol Vericiler; motorun başlatma yöntemi dışında farklı bir yöntem kullanmasına olanak sağlayan ve bir motorun çalıştırma sırasında motora yüklenen gerilimi azaltmak ise Yol Vericilerin görevidir.
Röleler; elektromanyetik bir anahtardır. Ancak üzerinden akım geçerse çalışır.

Tanıtımı yapılan ürünler ve hizmetlere yer verilmektedir.

Fabrika Elektrik İşleriniz İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz

Whatsapp : +90544 202 6856


İletişim Formunu Doldurun Firma Yetkilimiz Sizi Arasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir